MUNITIEKLUIZEN

Wapens dienen gescheiden van munitie opgeborgen worden!

Niet alleen uw vuurwapens maar ook de bijhorende munitie moet worden beschermd tegen ongewenste toegang.

De meeste wapenkluizen beschikken over een apart afsluitbaar compartiment, een opbergplaats voor munitie. De Rottner munitiekluizen zijn de beste oplossing voor het veilig opbergen van munitie. Wij leveren ook wapenkluizen die speciaal zijn gemaakt voor het opslaan van uw vuurwapens en munitie.

Het team van het bedrijf Rottner Tresor staat klaar om u te adviseren en uw vragen te beantwoorden

Munitiekluizen
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 41

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 41

Pagina
per pagina

Niet allen je vuurwapens maar ook de bijhorende munitie moet worden beschermd tegen ongewenste toegang. Wapens dienen gescheiden van munitie opgeborgen worden. De Rottner munitiekluizen zijn de beste oplossing voor het veilig opbergen van munitie.  Wij bieden munitie kluizen zonder certificering en munitiekluizen met een beveiligingsniveau A volgens VDMA 24992 (vanaf mei 1995) met verhoogde bescherming tegen open vuur en overmatige hitte. Natuurlijk leveren wij ook wapenkluizen die speciaal zijn gemaakt voor het opslaan van uw vuurwapens. Onze bekwame medewerkers zullen u graag adviseren bij het kiezen van voor u de juiste munitie- of wapenkluis. We raden u ook aan om de exacte eisen van de lokale politie te controleren.

  • Een munitiekluis is een stalen kluis die wordt gebruikt voor het opslaan van munitie en cartridges. Let bij het kopen op de grootte en het type slot.
  • Voor het opslaan van alleen munitie is het beveiligingsniveau/certificering niet absoluut noodzakelijk. U kunt kiezen tussen de door VDMA gecertificeerde A, B, A+B of niet gecertificeerde kluizen.

Met welk slot is de munitiekluis uitgerust?

Het beste slot is het slot waar u zich prettig bij voelt en optimaal past in uw situatie. De keuze is persoonlijk. Elk slot heeft zijn eigen specifieke eigenschappen met de daarbij behorende voordelen. Het volgende overzicht van de verschillende vergrendelingstypen biedt algemene informatie. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Er zijn vier soorten sloten.

Met welk slot is de wapenkluis uitgerust?

De vraag met betrekking tot de optimale vergrendeling kan alleen individueel worden beantwoord. Zie verder nadere uitleg en de verschillen om uw slotkeuze te bepalen.

De sleutelvergrendeling met dubbelbaard sleutelslot en cilinderslot. Dit is de gemakkelijkste manier om het wapen te beveiligen. Je kunt geen codes vergeten! Bij het slot worden twee sleutels meegeleverd. Houd er rekening mee dat de sleutels goed bewaarde en beheerd moeten worden. Wat de veiligheid betreft doet een kluis met een sleutelslot niet onder voor een kluis met elektronisch codeslot. Verzekeringsmaatschappijen adviseren het mechanische combinatieslot of elektronisch slot.

Het mechanische combinatieslot werkt zonder voeding en zonder batterij en wordt bediend door meerdere keren de juiste code te draaien. Elke wijziging van de geheime nummers kan op elk moment worden doorgevoerd (alleen de eigenaar van de code kan de code wijzigen!). Een mechanische combinatieslot heeft een hoge betrouwbaarheid en alleen de persoon met de juiste code kan de kluis openen. Voor dit slot hoeft geen sleutel beheerd te worden.

Het elektronische slot is de aantrekkelijkste optie. Het elektronische slot is een comfortabele manier om de wapenkast of kluis te beveiligen. Hierbij moet worden opgemerkt dat het slot werkt met batterijen en deze verzwakken af ​​en toe. In het geval van batterijproblemen is er ook de mogelijkheid voor een noodstroomvoorziening  De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt.

Biometrische vingerprintslot: werkt op vingerafdrukherkenning (tot 60 vingerafdrukken instelbaar). Eenvoudig te openen, alleen met een vingerafdruk. Nooit meer het vergeten van codes of geheime combinaties van cijfers of het kwijt raken van sleutels.

Tip: overweeg de voor- en nadelen van de 4 verschillende sloten!!

  • ECB-S ( European Certification Board – Security) in Frankfurt
  • VdS  Schadenverhütung GmbH, gevestigd in Keulen.
  • De VSÖ (Oostenrijkse vereniging van beveiligingsbedrijven) in Wenen.

Deze onafhankelijke testinstituten voeren verschillende testen uit op kluizen om de inbraak- en brandwerendheid te meten en het juiste veiligheidsniveau te bepalen. Hoe deze procedures worden uitgevoerd, wordt gespecificeerd in de Europese Normen 1143 en 14450 (voorheen VDMA 24992). Bij goedkeuring geeft het testinstituut een certificaat.

 

Al onze prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten.