Kluizen met 30 minuten brandbeveiliging

Kluizen met 30 minuten brandbeveiliging

Er is pas sprake van een brandwerende kluis als de brandbeveiliging daadwerkelijk is getest - gecertificeerd. Alle kluizen zonder gecertificeerde brandbeveiliging zijn slechts gedeeltelijk resistent, bieden beperkte brandbeveiliging door brandvouw, maar zijn niet brandveilig. Brandwerende kluizen met 30 minuten brandbeveiliging bieden deze 30 minuten weerstand tegen vuur, hitte, rook en spatwater. Er wordt onderscheid gemaakt of het gaat om papier of om gegevensdragers (cd's, dvd's, USB-sticks, geheugensticks etc.). Het label P geeft op papier aan, DIS staat voor gegevensdrager. De brandkluis is gemarkeerd met het certificaat, een badge dat aangeeft aan welke test de kluis is onderworpen.

De UL-test (voor papier)
Een kluis met 30 minuten brandbeveiliging wordt onderworpen aan de zogenaamde UL-test. UL staat voor Underwriters Laboratory. De kluis wordt in een speciale oven van 843°C geplaatst en de interne temperatuur blijft een half uur onder de 177°C.
Alleen de kluis die deze test zonder schade doorstaat, krijgt de strong>aanduiding brandveilige Kluis met brandbeveiliging gedurende 30 minuten.

LFS 30 P EN 15659
De kluis komt in de speciale oven op 840 °C.

ETL - Brandtest 30 minuten (voor datadragers)
Kluizen met 30 minuten brandbeveiliging voor datadragers
komen voor een half uur met een Temperatuur van 843°C in de speciale oven en de binnentemperatuur blijft 30 minuten onder de 177°C.

Tresor mit 30 Minuten Feuerschutz

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 80

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 80

Pagina
per pagina