Afstortkluizen


Afstortkluis voor het veilig opslaan van de dag- of avondopbrengst!

Een afstortkluis of afroomkluis is geschikt voor veilig storten en bewaren van contant geld en andere belangrijke documenten totdat deze opgehaald of weggebracht worden. Als de goederen in de afstortgleuf of lade worden gedeponeerd, is het niet meer mogelijk om ze door de gleuf/lade te verwijderen. De inhoud van de kluis kan alleen worden verwijderd door een geautoriseerde persoon die gemachtigd is om de kluis te openen met een sleutel of een cijfercombinatie. Door technische constructies zijn de openingen voor het afstorten altijd beveiligd met een anti-hengel systeem. De inhoud wordt afgeschermd tijdens openen.

Rottner Tresor biedt deze kluizen in verschillende groottes en met verschillende beveiligingsniveaus. Houd er rekening mee dat een afstortkluis ook uw personeel beschermt. De documenten / waardevolle spullen en geld zijn beschermd tegen inbraak, fraude, vuur en water.

Het opgeleide personeel van Rottner helpt u graag en adviseert u bij het zoeken naar de juiste kluis.

 

Meer informatie
Meer informatie
minder

Artikelen 1 tot 35 van 39 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 35 van 39 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

 

Wat is een afstortkluis?

Een afstortkluis of afroomkluis is geschikt voor veilig storten  en bewaren van contant geld en andere belangrijke documenten en enveloppen totdat deze opgehaald of weggebracht worden. Als de goederen in de afstortgleuf /lade  worden gedeponeerd, is het niet meer mogelijk om ze achteraf door de gleuf/lade te verwijderen. De inhoud van de kluis kan alleen worden verwijderd door een persoon die gemachtigd is om de kluis te openen met een sleutel of een cijfercombinatie.

De documenten / waardevolle spullen zijn beschermd tegen inbraak, vuur en water.

Door technische constructies zijn de openingen voor het afstorten altijd beveiligd met een anti-hengel systeem. De inhoud wordt afgeschermd tijdens openen . De  afstortkluis kan worden gemaakt van staal, gelegeerd staal of vergelijkbaar materiaal. Er zijn afstortkluizen met gecertificeerde inbraakveiligheid en u kunt natuurlijk ook de grootte of de vergrendelingsvariant kiezen.

Kies een geteste en gecertificeerde kluis die voldoet aan de testnormen.  Het label aan de binnenkant geeft het testinstituut of de beveiligingsklasse aan.

 

Hoe werkt een afstortkluis?

Uw werknemers / klanten kunnen kostbaarheden, contanten, enz. van buitenaf storten via een afstortgleuf of lade in de kluis. Wanneer de gleuf /lade gesloten is, wordt een vergrendelingsmechanisme geactiveerd dat het interieur blokkeert en het niet meer mogelijk is om er iets eruit te halen.

 

Afsortkluizen – uitvoeringen

 • Met afstortgleuf /klep
 • Met lade

Het principe is altijd hetzelfde: eenmaal gestort geld of waardevolle spullen zijn niet meer terug te halen en beschermd.

 

Het verschil tussen een afstortkluis en een ladekluis

Bij beide beveiligingsproducten voorkomt een vergrendelingsmechanisme het uithalen van geld of waardevolle spullen. De ladekluis heeft een lade. De afstortkluis kan worden uitgerust met een lade of een afstortgleuf. De term 'nachtkluis' komt ook vaak voor omdat mensen deze buiten kantooruren gebruiken - bijv.  ’s nachts voor het opslaan van de dag/avondopbrengst.

 

De juiste locatie voor uw afstortkluis

Maak het werk van uw werknemer niet ingewikkeld - dus verberg de kluis niet in de kelder of zolder. Plaats de kluis op een  toegankelijke plek voor uw personeel, maar niet in het zicht van de klant. Een goede plek om de kluis te installeren, is in een kantoor of een kamer die niet door iedereen wordt gebruikt. Een afstortkluis moet deugdelijk worden verankert aan de vloer en/of muur, zodat deze niet zomaar mee te nemen is. Neem in elk geval contact op met een specialist.

 

Wie zou moeten overwegen om een ​​afstortkluis aan te schaffen?

Privégebruik of zakelijk gebruik?

Een afstortkluis is niet de juiste kluis voor privégebruik.  Kies liever voor een muurkluis, een documentenkast of een sleutelkast om uw waardevolle spullen te beschermen.

Zakelijk gebruik

 • Financiële instellingen
 • Horeca
 • Detailhandel
 • Autoverhuur
 • Benzine stations
 • Supermarkten
 • Andere bedrijven
 
 

 

Security level/ certificering kluizen

(Niet elk type kluis is beschikbaar in  alle beveiligingsniveaus)

 • Veilige kluizen zonder beveiligingsklasse/ certificatie
 • Beveiligingsklasse "A" volgens VDMA 24992, vanaf mei 1995
 • Beveiligingsklasse "B" volgens VDMA 24992, vanaf mei 1995
 • Beveiligingsklasse S1 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse S2 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade 0   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade I    conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade II   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade III  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade IV  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade V   conform EN 1143-1

 

 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade DI    conform EN 1143-2
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade DII   conform EN 1143-2
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade D III  conform EN 1143-2
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade D IV  conform EN 1143-2

De EN 1143-2 is de  normering voor afstortkluizen conform classificering aangeduid met Grade DI t/m Grade DIV.

Aan de gecertificeerde kluizen met deze normeringen is ook een indicatie waardeberging gekoppeld. Overleg dit altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij!

 

Welk type slot op uw kluis?

Dat is geen gemakkelijke keuze, elk slot heeft zijn voor- en nadelen. We informeren u graag over de verschillende soorten sloten.


Dubbelbaard sleutelslot

Wilt u een kluis met sleutelslot? Kies een kluis met dubbelbaard slot en zorg goed voor de sleutel. Geleverd met 2 sleutels

• Mechanisch combinatieslot

Dit  werkt erg gemakkelijk, maar je moet de code / het cijfercombinatie onthouden. Batterijen en stroom zijn niet nodig.

• Elektronisch slot

Dit is de meest populaire en een handige optie. U moet de geheime nummers (code) onthouden en indien nodig de batterijen vervangen. De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt. In het geval van een batterijprobleem is er ook de mogelijkheid van een noodstroomvoorziening.

• Biometrische  vingerprintslot

Met een vingerafdruk  wordt het slot geopend. U hebt geen sleutels of code nodig. Tot 60 verschillende vingerafdrukken instelbaar.

 

Met de beveiligingsproducten van Rottner Tresor staat u aan de veilige kant van het leven. Geef ons uw vertrouwen. We zijn blij om u te adviseren en vanwege onze jarenlange  ervaring hebben we de juiste oplossing voor elk kluisprobleem.

Bestel Vandaag

* Alle prijzen zijn incl. btw en verzendkosten tot aan de deur op de begane grond
De website maakt gebruik van cookies.Als u verdergaat met surfen op de site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x