WAPENKLUIZEN & WAPENKASTEN

Wapens mogen nooit in verkeerde handen vallen!

Uw wapen(s) dient u zo veilig mogelijk op te bergen in afzonderlijke, deugdelijk afgesloten, en voor onbevoegden niet gemakkelijk bereikbare wapenkasten of wapenkluizen. Wapens dienen gescheiden van munitie opgeborgen te worden. Kluizen onder de 200 kg dienen deugdelijk verankerd te worden. De meeste wapenkluizen beschikken over een apart afsluitbaar compartiment, een opbergplaats voor munitie. Het wapen mag alleen ongeladen opgeborgen worden.

Als uw kluis voldoet aan de wettelijk gestelde eisen in Nederland wordt deze ook goedgekeurd door de politie. Lichtere kluizen voldoen vaak niet aan de gestelde eisen van de verzekeringsmaatschappij.

De wapenkluizen van Rottner Tresor voldoen aan door de overheid vastgestelde eisen! Voor een betere bescherming bieden wij ook inbraakwerende en gecertificeerde wapenkluizen aan. Deze kluizen zijn gecertificeerd en getest op inbraakwerendheid volgens Europese Normering ECBS-S. ( EN14450 of EN 1143-1 normering)

Wapenkluizen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 109

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 109

Pagina
per pagina

De wetgeving heeft geen minimum aan inbraakwerende eisen voor een wapenkluis/wapenkast.

Wanneer u een vergunning hebt voor wapenbezit:

  • Dient uw wapen zo veilig mogelijk op te bergen in afzonderlijke, deugdelijk afgesloten, en voor onbevoegden niet gemakkelijk bereikbare wapenkasten/wapenkluizen.
  • Wapens dienen gescheiden van munitie opgeborgen te worden.
  • Kluizen onder de 200 kg dienen deugdelijk verankerd te woorden. De meeste wapenkluizen beschikken over een apart afsluitbaar compartiment, opbergplaats.
  • Het wapen mag alleen ongeladen opgeborgen worden.
  • Zorg ervoor dat de wapenkast/wapenkluis goed afgesloten is.

Maar wat is precies een “deugdelijke bergplaats”?

In de Nederlandse Wetgeving (Circulaire Wapens en Munitie 2016, Artikel 8) wordt aangegeven:

”Als een deugdelijke bergplaats voor wapens en/of munitie wordt uitsluitend aangemerkt een speciaal voor de opslag van wapens vervaardigde wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee kan worden gelijkgesteld. Een kluis dient deugdelijk te worden verankerd in de vloer of de muur van het gebouw tenzij de kluis van een dusdanig gewicht is (minimaal 200 kilo) dat het zo goed als uitgesloten is dat de kluis bij een inbraak kan worden meegenomen”.

Als uw kluis voldoet aan de wettelijk gestelde eisen in Nederland wordt deze ook goedgekeurd door de politie. Lichtere kluizen voldoen vaak niet aan de gestelde eisen van de verzekeringsmaatschappij.
De wapenkluizen van Rottner voldoen aan door de overheid vastgestelde eisen.
Indien een betere bescherming gewenst is bieden wij ook gecertificeerde kluizen aan.  Deze kluizen zijn gecertificeerd en getest op inbraakwerendheid volgens Europese Normering ECBS-S. (EN14450 of EN 1143-1 classificatie)

De onderstaande dekkingen zijn indicatief. Overleg dit eerst altijd met uw verzekeringsmaatschappij!
De indicatie waardeberging van een wapenkluiskluis is een indicatie voor de inbraakwerendheid en niet voor de waarde van de wapens!!