Stalen Kantoorkasten & Archiefkasten


Bent u op zoek naar een, stalen kantoor- of archiefkast ?

Rottner heeft een grote selectie van kantoor-en archiefkasten.

Stalen kantoor- of archiefkasten worden gebruikt in zowel kantoren als particuliere woningen. Kenmerkend voor deze kasten is dat ze zeer solide en praktisch zijn en voldoende opbergruimte bieden voor uw documenten.Daarnaast bieden ze voldoende opbergruimte voor uw documenten.

• De ideale oplossing voor het veilig beheren van verschillende mappen.

• Bescherming tegen ongewenste toegang en diefstal.

Een nette en opgeruimde werkplek met de kantoorkasten van Rottner Tresor! U kunt kiezen uit een groot assortiment van verschillende stalen kantoorkasten, zakelijke kluizen of gecertificeerde kluizen. Enkele modellen zijn ook verkrijgbaar in een brandwerende uitvoering en met een verhoogde inbraakbeveiliging. Verschillende maten en beveiligingsniveaus maken een individuele oplossing voor u mogelijk. Vind de juiste stalen kantoorkast voor u in ons uitgebreide assortiment! Ons opgeleid personeel staat tot uw beschikking om u te adviseren en uw eventuele vragen te beantwoorden.

Meer informatie
Meer informatie
minder

Artikelen 1 tot 35 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 35 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

 

Wat zijn de kenmerken van een stalen kantoorkast of archiefkast?

Een stalen kantoorkast is een veiligheidskast van staal en daarmee een stevige kluis voor uw documenten. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en beveiligingsniveaus. Natuurlijk kunt u ook kiezen tussen verschillende vergrendelingstypen. De afsluitbare archiefkast wordt ook kantoorkast genoemd. Geschikt voor privé- of zakelijkgebruik. Denk aan de vele mappen die u tijdens de jaren verzamelt. Uw kantoor kan niet functioneren zonder een stevige stalen kast of archiefkast. Er zijn nog steeds veel belangrijke papieren documenten in omloop. De meeste kasten hebben verstelbare planken voor uw verschillende mappen, dossiers, documenten.

 

Waarvoor wordt een stalen kantoorkast gebruikt?

 • Dossiers
 • Administratie
 • Facturen
 • Mappen
 • Kostbaarheden
 • Geldkisten

In feite kan alles wat belangrijk voor u is, veilig opgeborgen worden. Kies een stalen kantoorkast als u documenten veilig wilt opbergen. We informeren u ook over onze andere kluizen. Rottner-Tresor is een specialist op het gebied van veiligheidstechnologie en heeft alleen producten in zijn assortiment die corresponderen met een overeenkomstige hoge kwaliteit. Voor het extra veilig opbergen van kantoorspullen kunt u ook kiezen uit één van onze brand- en inbraakwerende archiefkasten.

 

Waar moet een stalen kantoorkast tegen beschermen?

Natuurlijk uw archiefkast moet dezelfde kenmerken hebben als elke andere kluis.

 • Beveiliging tegen diefstal / inbraak
 • Bescherming tegen vuur en water

Er zijn archiefkasten & kantoorkasten met verschillende veiligheidsklassen.

Natürlich gibt es Aktenschränke in unterschiedlichen Sicherheitsstufen

Veiligheidsklassen/ certificering kluizen

 • Veilige kluizen zonder beveiligingsklasse/ certificatie
 • Beveiligingsklasse "A" volgens VDMA 24992, vanaf mei 1995
 • Beveiligingsklasse S1 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse S2 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade 0   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade I    conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade II   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade III  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade IV  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade V   conform EN 1143-1

Tip

Aan de gecertificeerde kluizen met deze normeringen is ook een indicatie waardeberging gekoppeld. Overleg dit altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij! Belangrijk: doe het voordat je een kluis koopt!

 

De ideale locatie

De ideale plek om een kantoorkast te plaatsen is het kantoor. De plaats waar u met documenten werkt, moet de plek zijn voor de stalen kantoorkast

Als u thuis geen eigen kantoor hebt, kiest u een plek

 • waar de stalen kantoorkastkast goed verborgen maar gemakkelijk toegankelijk is
 • en waar geen vocht is

Archiefkasten met documenten die u niet gebruikt maar toch wilt behouden, kunnen zeker in een droge kelder of zolder staan of in een werkplaats of garage. U weet zelf hoe uw ruime eruit ziet en kiest vervolgens de juiste archiefkast of stalen kantoorkast. Rottner Tresor heeft een uitgebreid assortiment kantoorkasten in verschillende uitvoeringen en afmetingen.

 

Interieurinrichting & accessoires

De stalen kantoorkast is meestal uitgerust met verstelbare planken of legborden. Afhankelijk van het model zijn er accessoires beschikbaar tegen bijbetaling, zoals:

 • Telescopische plank
 • Telescopisch ophangsysteem
 • Interieurkluis
 • Extra plank

We helpen u graag met deze keuzemogelijkheden. Rust uw stalen kantoorkast uit volgens uw behoeften!

 

Brand heeft eenvoudig spel met papier

Papier brandt snel. Voor het veilig opbergen van uw belangrijke dossiers of bedrijfs- en personeelsbestanden is een brandwerende of brandvertragende stalen kantoorkast of archiefkast van belang. Het is belangrijk om de inhoud van de stalen kantoorkast te beschermen tegen vuur, hitte en bluswater.  Deze kasten zijn dubbelwandig, hebben robuuste scharnieren en veiligheidssloten met meerzijdige sluiting.  Ze zijn ook zwaarder waardoor de kast moeilijker te verplaatsen is.

Meer informatie over de brandbeveiliging  "Brandwerende kluizen"

 

Welke type slot?

Er zijn vier varianten van sloten in ons aanbod. Het vingerprintslot is niet beschikbaar voor alle soorten kluizen (nog niet).

 

Welk type slot is het beste? De vraag kan niet in algemene termen worden beantwoord; het hangt altijd af van de wensen van de klant. Er zijn altijd voor- en nadelen. Een sleutel kan verloren gaan, een code kan worden vergeten, het elektronische slot is afhankelijk van de batterij, enz.

We informeren u graag over de  4 verschillende soorten sloten.


Dubbelbaard sleutelslot

Het dubbelbaard slot is de gemakkelijkste manier om de kast te vergrendelen,  geen codes onthouden. Bij elk slot worden twee sleutels meegeleverd.  De sleutel dient goed beheerd en opgeborgen te worden

• Mechanisch combinatieslot

Dit  werkt erg gemakkelijk, maar u moet de code / het cijfercombinatie onthouden. Batterijen, stroom en sleutels zijn niet nodig.

• Elektronisch slot

Deze  vergrendeling optie is erg populair. U moet de geheime nummers (code) onthouden en indien nodig de batterijen vervangen. De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt.

In het geval van een batterijprobleem is er ook de mogelijkheid van een noodstroomvoorziening.

Vergeet de code niet!

• Biometrische  vingerprintslot

Met een vingerafdruk  wordt het slot geopend. U heeft geen sleutels of  code nodig. Tot 60 verschillende vingerafdrukken instelbaar.

Noodopening door middel van een noodsleutel, ook de eerste opening wordt uitgevoerd door middel van een sleutel (inclusief 2 sleutels). Misschien het slot van de toekomst?

Kunnen we u helpen met de beslissing? Neem contact met ons op als u vragen heeft, we helpen u graag verder.

Bestel Vandaag

* Alle prijzen zijn incl. btw en verzendkosten tot aan de deur op de begane grond
De website maakt gebruik van cookies.Als u verdergaat met surfen op de site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x