Kluizen met 120 minuten brandbeveiliging

Kluizen met 120 minuten brandbeveiliging

Er is pas sprake van een brandveilige kluis als de brandbeveiliging daadwerkelijk is getest - gecertificeerd. Alle kluizen zonder gecertificeerde brandbeveiliging zijn slechts voorwaardelijk resistent, bieden beperkte brandbeveiliging door brandvouw, maar zijn niet brandveilig. Brandwerende kluizen met 120 minuten brandbeveiliging bieden precies deze 120 minuten weerstand tegen vuur, hitte, dampen en spatwater. Er wordt onderscheid gemaakt of het gaat om papier of om gegevensdragers (cd's, dvd's, USB-sticks, geheugensticks etc.). Het label P geeft papier aan, DIS staat voor gegevensdrager. De brandwerende kluis r is gemarkeerd met het certificaat, een badge dat aangeeft aan welke test de kluis is onderworpen.

De UL-test (voor papier)
Een kluis met 120 minuten brandbeveiliging wordt onderworpen aan de zogenaamde UL-test. UL staat voor Underwriters Laboratory. De safe wordt in een speciale oven op 1010°C geplaatst en de interne temperatuur blijft twee uur onder de 177°C. Alleen de kluis die deze test onbeschadigd doorstaat, krijgt de aanduiding brandwerende kluis Brandbeveiliging gedurende 120 minuten.

ETL - Brandtest 120 minuten (voor gegevensdragers)
Kluizen met 120 minuten brandbeveiliging voor gegevensdragers
worden geleverd met voor 2 uur een temperatuur van 1010°C in de speciale oven en de interne temperatuur blijft 60 minuten onder de 177°C.

S 120 P - 120 minuten brandbeveiliging voor papier
De temperatuur is 1090°
C gedurende 2 uur, max. temperatuurstijging van 150°C. De relatieve luchtvochtigheid in de kast is max. 85%. Naast de brandtest vindt er een barst- en valtest plaats vanaf 9,15 meter. De valproef is bedoeld om een ​​vloerdoorbraak te simuleren en de kluis mag niet opengaan na de impact.

S 120 DIS - 120 minuten brandbeveiliging voor gegevensdragers
Ook in deze test is de temperatuur gedurende twee uur 1090°C, max. stijging rond de 30°C. De relatieve luchtvochtigheid in de kast is max. 85%. Naast de brandtest vindt er een barst- en valtest plaats vanaf 9,15 meter. De valproef is bedoeld om een ​​vloerdoorbraak te simuleren en de kluis mag niet opengaan na de impact

Tresor mit 120 Minuten Feuerschutz

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina