MUURKLUIZEN

Uw waardevolle spullen veilig en onopvallend te bewaren!

Ze vereisen geen ruimte voor installatie en worden niet opgeslagen in een meubelstuk, maar direct in de muur ommuurd. Er is slechts één aanvalsoppervlak vanaf de voorkant, alle andere gebieden zijn moeilijk toegankelijk. Muurkluizen zijn de ideale oplossing wanneer men voor een verborgen kluis kiest.

Muurkluizen zijn meestal kleiner in diepte en enkelwandig, aangezien het wordt aanbevolen om de kluis met tenminste 10 cm beton te omringen. De gecertificeerde muurkluizen hebben een dubbelwandige deur die gevuld is met vuurvaste isolatie om bescherming te bieden tegen een kleine vuurbelasting.

De muurkluizen worden ook wandkluizen genoemd.

Muurkluizen
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 53

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 53

Pagina
per pagina

Een muurkluis is speciaal ontwikkeld om uw waardevolle spullen, documenten en contanten veilig en verborgen op te bergen. Wandkluizen zijn de ideale oplossing wanneer men voor een verborgen kluis kiest. Muurkluizen zorgen voor extra en betrouwbare bescherming tegen brand en inbraak. Dit is het praktische aan de muurkluis; het gebruikt geen ruimte, omdat het discreet in de muur wordt ingebouwd. Discrete, vrijwel onzichtbare, veilige opslag van alle waardevolle spullen in de muurkluis!

Privé gebruik: kleinere muurkluizen zijn voor kleinere kostbaarheden zoals juwelen, paspoorten, certificaten of contant geld. Grotere muurkluizen kunnen worden gebruikt voor mappen en documenten, maar ze kunnen ook worden gebruikt als wapenkasten. (Controleer de wapenwetgeving) Zakelijk gebruik: Grotere muurkluizen kunnen door bedrijven worden gebruikt voor mappen en belangrijke documenten (zoals: zakelijke vergunningen, contracten, huurcontracten, polissen, kentekenplaten, enz.). Wandkluizen zijn de ideale oplossing wanneer men voor een verborgen kluis kiest. Muurkluizen zorgen voor extra en betrouwbare bescherming tegen brand en inbraak. Dit is het praktische aan de muurkluis; het gebruikt geen ruimte, omdat het discreet in de muur wordt ingebouwd. Discrete, vrijwel onzichtbare, veilige opslag van alle waardevolle spullen in de muurkluis!

Het kiezen van de juiste muurkluis hangt af van uw behoeften, eisen en wensen, maar er zijn ook een aantal belangrijke kenmerken waar u rekening mee moet houden. LOCATIE EN MAAT: Het is belangrijk om een geschikte locatie te zoeken voor het plaatsen van een muurkluis. Ook de opbergcapaciteit van de kluis is belangrijk. Als de muurkluis wordt gebruikt voor het opslaan van mappen, moet u eerst overwegen hoeveel mapruimte er moet zijn. Er zijn verschillende modellen en maten. Afhankelijk van de gewenste ruimte varieert van een kleine kluis voor 5 mappen tot een kluis met ruimte voor ongeveer 20 mappen. DE WAARDE van het opgeborgen geld of kostbaarheden: dit is belangrijk voor de indicatie waardeberging. Overleg dit altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij! CERTIFICERING: Wandkluizen zijn veelzijdig. Afhankelijk van uw individuele behoeften, kunnen we de juiste muurkluis vinden voor u. De kluizen verschillen in beveiligingsniveaus, klassen en graden van weerstand tegen inbraak en brand.

De vraag naar het optimale slot, kan niet worden beantwoord met een vast antwoord. Dat is geen gemakkelijke keuze, elk slot heeft zijn voor- en nadelen. We informeren u graag over de verschillende soorten sloten.

  • Dubbelbaard sleutelslot

Het dubbelbaard slot is de gemakkelijkste manier om de kluis te vergrendelen, geen codes onthouden. Bij elk slot worden twee sleutels meegeleverd. De sleutel dient goed beheerd en verborgen te worden. Vanwege het hoge risico van sleutelroof, raden de verzekeringsmaatschappijen het elektronische slot aan.

  • Mechanisch combinatieslot

Dit  werkt erg gemakkelijk, maar u moet de code / het cijfercombinatie onthouden. Batterijen en stroom zijn niet nodig.

  • Elektronisch slot

Dit is de meest populaire en handige optie. U moet de geheime nummers (code) onthouden en indien nodig de batterijen vervangen. De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt. In het geval van een batterijprobleem is er ook de mogelijkheid van een noodstroomvoorziening.

Een muurkluis heeft niet veel ruimte nodig, is onopvallend en kan niet gemakkelijk worden verwijderd. De inspanning om hem te verwijderen zou aanzienlijk zijn, aangezien de wandkluis is geïntegreerd in de muur en de metselvoorschriften in acht zijn genomen. Dit is de enige manier om de veiligheid te garanderen. De medewerkers van het bedrijf Rottner adviseren u graag. Als de wandkluis is gecertificeerd volgens EN 1143-1, moet de kluis aan alle zijden (boven, onder, links, rechts en achter) met tenminste 10 cm beton worden ommuurd. We raden dit ook aan voor kluizen zonder beveiligingsklasse!