Kluizen met 60 minuten brandbeveiliging

Kluizen met 60 minuten brandbeveiliging

Er is pas sprake van een brandwerende kluis als de brandbeveiliging daadwerkelijk is getest - gecertificeerd. Alle kluizen zonder gecertificeerde brandbeveiliging zijn slechts gedeeltelijk resistent, bieden beperkte brandbeveiliging door brandvouw, maar zijn niet brandveilig. Brandwerende kluizen met 60 minuten brandbeveiliging bieden precies deze 60 minuten weerstand tegen vuur, hitte, dampen en spatwater. Er wordt onderscheid gemaakt of het gaat om papier of om gegevensdragers (cd's, dvd's, USB-sticks, geheugensticks etc.). De P staat voor op papier, DIS staat voor datadrager. De brandwerende kluis is gemarkeerd met het certificaat t, een badge die aangeeft aan welke test de kluis is onderworpen.

De UL-test (voor papier)
Een kluis met 60 minuten brandbeveiliging wordt onderworpen aan de zogenaamde UL-test. UL staat voor Underwriters Laboratory. De safe wordt een uur in een speciale oven op 927°C geplaatst en de interne temperatuur blijft een uur onder de 177°C. Alleen de kluis die deze test zonder schade doorstaat, krijgt de aanduiding van brandwerende kluis met brandbeveiliging gedurende 60 minuten.

LFS 60 P EN 15659
De kluis komt in de speciale oven bij 840°C.

ETL - Brandtest 60 minuten (voor gegevensdragers)
Kluizen met 60 minuten brandbeveiliging voor gegevensdragers
komen een uur bij een temperatuur van < strong>927°C in de speciale vuuroven en de interne temperatuur blijft 60 minuten onder de 177°C.

S 60 P - 60 minuten brandbeveiliging voor papier
De temperatuur is 1090°C gedurende 1 uur, max. temperatuurstijging met 150°C. De relatieve luchtvochtigheid in de kast is max. 85%. Naast de brandtest is er een uitbarsting van vuur en valtest vanaf 9,15 meter. De valproef is bedoeld om een vloerdoorbraak te simuleren en de kluis mag niet opengaan na de impact.

S 60 DIS - 60 minuten brandbeveiliging voor gegevensdragers
Ook in deze test is de temperatuur gedurende één uur 1090°C, max Verhogen met 30°C. De relatieve luchtvochtigheid in de kast is max. 85%. Naast de brandtest is er een barst- en valtest vanaf 9,15 meter. De valproef is bedoeld om een vloerdoorbraak te simuleren en de kluis mag niet opengaan na de impact.

Tresor mit 60 Minuten Feuerschutz

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 71

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-40 van 71

Pagina
per pagina