Brandwerende kluizen

Bescherm uw kostbaarheden tegen brand!

Als brandveiligheid de reden is om een kluis te kiezen, dan moet u zeker voor een brandwerende kluis of brandwerende afstortkluis kiezen van Rottner Tresor.

Papier is zeer ontvlambaar en daarom is speciale bescherming vereist. Bescherming tegen hitte en vochtigheid moet voor papier en digitale datadragers worden gegarandeerd. Een brandwerende kluis is de optimale bescherming van uw documenten en waardevolle spullen tijdens brand. Hoogwaardig vuurvast materiaal dat zorgvuldig getest wordt, zorgt ervoor dat uw documenten zelfs in geval van brand niet worden beschadigd.

Brandwerende kluizen zijn bij Rottner Tresor verkrijgbaar in verschillende maten en veiligheidsklassen. Van basisbescherming tot gecertificeerde brandbescherming tot 120 minuten, bij Rottner Tresor vindt u de juiste oplossing. Informatie over de veiligheidsklassen / certificering van onze kluizen is te vinden in onze bijlage.

Onze getrainde medewerkers informeren u graag en beantwoorden uw vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

brandbescherming tot 30 minuten
brandbescherming tot 60 minuten
brandbescherming tot 120 minuten
Meer informatie
minder

Meer informatie

Artikelen 1 tot 35 van 145 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 35 van 145 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Brandwerende kluizen- Wat maakt de kluis bijzonder?

Als brandveiligheid de reden is om een kluis te kiezen, dan moet u zeker voor een brandwerende kluis of brandwerende afstortkluis  kiezen van Rottner Tresor.

Papier is zeer ontvlambaar en daarom is speciale bescherming vereist. Bescherming tegen hitte en vochtigheid moet voor papier en digitale datadragers worden gegarandeerd. Een brandwerende kluis is de optimale bescherming van uw documenten en waardevolle spullen tijdens brand.

Hoogwaardig vuurvast materiaal, dat zorgvuldig getest wordt, zorgt ervoor dat uw documenten zelfs in geval van brand niet worden beschadigd.

Brandwerende kluizen zijn bij Rottner Tresor verkrijgbaar in verschillende maten en veiligheidskassen.  Van basisbescherming tot gecertificeerde brandbescherming tot 120 minuten, bij Rottner Tresor vindt u de juiste oplossing.  Informatie over de veiligheidsniveaus / certificering van onze kluizen is te vinden in onze bijlage.

Onze getrainde medewerkers informeren u graag en beantwoorden uw vragen over kluizen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

De lijst van brandwerende kluizen is lang. Vind de juiste brandwerende kluis bij ons. Kluizen, kasten of veiligheidskasten met brandbeveiliging worden gekenmerkt door:

 • Brandwerende opslag voor uw waardevolle spullen.
 • Geschikt voor privé en zakelijk gebruik (bescherm uw mappen en / of digitale gegevensdragers).
 • Aanbeveling voor de AVG.

 

Brandwerende kluizen verzekeren een optimale bescherming van uw kostbaarheden, documenten, A4-mappen, contracten of andere waardevolle spullen tegen een mogelijke brand.

Hier vindt u brandwerende kluizen, die dankzij de hoogwaardige materialen zorgen voor een optimale bescherming tegen open vuur, hitte en( blus)water. In ons grote assortiment vindt u alle gewenste beveiligingsoplossingen die zijn aangepast aan uw individuele behoeften. Verkrijgbaar met een elektronisch slot, een mechanisch combinatieslot of een dubbelbaard sleutelslot.

Een gecertificeerde brandbeveiliging is te vinden  in de verschillende categorieën van kluizen: datakluizen, medicijnkasten, afstortkluizen, documentenkluizen, meubelkluizen, sleutelkluizen, muur- en privé kluizen.

 

Normeringen en klassen brandwerendheid

Bescherm uw kostbaarheden tegen brand en inbraak!

Onafhankelijke testinstituten voeren verschillende testen uit op kluizen om de brandwerendheid te meten. De brandwerendheidstest is ook gedocumenteerd en bekroond met een extra label. Aan de binnenkant van de kluisdeur is een sticker/label bevestigd (certificaat) van een erkend instituut.

De kluizen worden gedurende 30, 60 tot 120 minuten blootgesteld aan een temperatuur van 1.080C°. ( verhitting en koeling fase inbegrepen). Het testresultaat van de blootstelling aan hitte wordt voor papier aangegeven met LFS 30P, LFS 60P, LFS 120P ( voor papier)  en 60 DIS, 120 DIS (voor digitale datadragers). Er kan ook een brandvaltest uitgevoerd worden (val van 9,15 meter op een grindbed).

Voor datakluizen zijn er ook zwaardere testen omdat data dragers gevoeliger zijn voor warmte als papier. Bij deze testen mag de binnentemperatuur na een bepaalde tijd niet hoger zijn dan 55 graden.

Internationaal zijn er verschillende testinstituten. Onafhankelijke deskundigen adviseren één van deze normen én testinstituten.

 • VdS – Duitsland.
 • UL – Verenigde staten
 • EN 1047-1- ECB-S
 • EN 15659 – ECB-S
 • NT Fire 017- Scandinavië

Er zijn  verschillende classificaties

Brandwerendheid normering/certificering volgens EN 1047 – 1

De kluizen worden getest met behulp van een speciaal proces van de officiële Civil Engineering Materials (MPA) in Braunschweig om de brandwerende eigenschappen te controleren. Er wordt een speciale brandtestkamer gebruikt waarin de brandwerende kluizen worden onderworpen aan een brandtest in combinatie met een valproef. Vele bekende testinstituten, zoals VdS, ECB-S enz., gebruiken deze brandbeveiligingstest EN 1047-1 van de MPA in Braunschweig en certificeren hun producten zoals de wapenkluizen  of kluizen.


De "Braunschweig-test" bestaat uit twee delen en maakt altijd gebruik van twee identieke kluizen.

In Deel 1 moet de kluis of wapenkluis een brandwerendheidstest doorstaan. De temperatuur stijgt in deze periode tot het maximum. Een sensor in de kast meet de temperatuur en om de test te doorstaan, de binnentemperatuur  mag de maximaal toegestane temperatuur niet overschrijden.

In Deel 2 moet een thermische schok- en impacttest worden doorstaan. De kluis of wapenkluis wordt binnen 30 minuten tot 1090 ° C verwarmd. Daarna volgt binnen 4 minuten een valproef vanaf een hoogte van 9,15 meter op een grind- of grindbed. Na de valtest wordt de kluis of wapenkast opnieuw gedurende 30 minuten verwarmd tot 840 ° C. Vervolgens blijft de kluis in de brandruimte totdat er een duidelijke afkoeling heeft plaatsgevonden.

Norm

Test temperatuur

Papier

Data

EN 1047-1

1090°C

S 60P / S 120P

S 60Dis / S 120Dis

EN 15659

840°C

LFS 30P / LFS 60P

 

UL 72

1000°C

UL class 350 ½, 1, 2 uur

UL class 125 ½, 1, 2 uur

NT Fire 017

920°C

60P / 120P

60Dis / 120Dis

Brandwerendheid normering/certificering volgens EN 15659 BG voor kluizen:
LFS 60 P 1 uur voor papier

 Andere normeringen en certificering voor brandwerendheid

UL brandtest (Underwriters Laboratories) Amerikaans, onafhankelijk en toonaagvened testlaboritorium.
Er zijn verschillende normen en richlijnen in de UL-test

NT  Fire 017 Zweeds brandtestinstituut

90 minuten duurzaamheidstest bij temperaturen tot 1000 ° C. Daarna is de temperatuur binnenin maximaal. 150 ° C, ruim onder 177 ° C, het kritieke punt voor papier.

 

S 60 DIS

1 uur voor digitale datadragers

S120 DIS

2 uur voor digitale datadragers

ETL  uur waterproef

Volledig ondergedompeld gedurende 1 uur maximaal 0,5 gram (8 druppels) water

 

 

Slot/Vergrendelmechanismen

Welk slot is het best?

We informeren u graag over de  4 verschillende soorten sloten.


Dubbelbaard sleutelslot

Wilt u een kluis met sleutelslot? Het dubbelbaard slot is de gemakkelijkste manier om de kluis te vergrendelen,  geen codes onthouden. Bij elk slot worden twee sleutels meegeleverd.  De sleutel dient goed beheerd en opgeborgen te worden. Vanwege het hoge risico van sleutelroof, raden de verzekeringsmaatschappijen het elektronische slot aan.

• Mechanisch combinatieslot

Dit  werkt erg gemakkelijk, maar u moet de code / het cijfercombinatie onthouden. Batterijen, stroom en sleutels zijn niet nodig.

• Elektronisch slot

Dit is de meest populaire en handige optie. U moet de geheime nummers (code) onthouden en indien nodig de batterijen vervangen. De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt.

In het geval van een batterijprobleem is er ook de mogelijkheid van een noodstroomvoorziening.

• Biometrische  vingerprintslot

Met een vingerafdruk  wordt het slot geopend. U heeft geen sleutels of  code nodig. Tot 60 verschillende vingerafdrukken instelbaar.

Tip: overweeg de voor- en nadelen van de 4 verschillende sloten!

Welk type brandwerende kluis is de juiste?

In een brandwerende kluis kunt u kleinere en grotere items opslaan. Welke maat handig en noodzakelijk is voor u, is persoonlijk.

Privégebruik : Er zijn kleinere brandwerende kluizen voor kleinere, belangrijke kostbaarheden zoals sieraden, paspoorten of contant geld. In gecertificeerde kluizen kunnen ook gegevensdragers zoals dvd's en USB-sticks worden opgeslagen.

Grotere brandwerende  kluizen kunnen worden gebruikt voor A4-mappen en documenten, maar ze kunnen ook worden gebruikt als wapenkluis.

Zakelijk  gebruik: bedrijven kunnen mappen en documenten opslaan (zoals: zakelijke licenties, contracten, enz ...).

Als u de kluis/kast voor mappen wilt gebruiken, moet u eerst overwegen hoeveel mapruimte er nodig is. Er zijn verschillende modellen en de ruimte varieert van een kleine kast voor 5 mappen tot de kast met ruimte voor ongeveer 20 mappen. Aangezien de kluis langer gebruikt zal worden, mag niet worden vergeten dat het aantal mappen met de tijd meer kan worden!

Tip: Overweeg het doel: wat en hoeveel dingen wilt u in de kluis opslaan.

 

De locatie van uw brandwerende kluis?

Het kiezen van een goede plek voor uw brandwerende kluis is van belang. Het is erg belangrijk om de juiste locatie voor uw kluis te vinden Een goede locatie is een onopvallende plaats. Des te minder mensen weten waar uw kluis is, des te veiliger zijn uw waardevolle spullen.

Voor uw brandwerende kluis of documentkast, en brandwerende datakluis is, het vooral belangrijk om een locatie te vinden die niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, omdat de brandwerende isolatie van de kluis zal reageren op een temperatuurstijging. Bovendien moet u uw kluis niet in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid plaatsen.

Een ideale locatie voor uw kluis is een kantoor of slaapkamer. Dit weet ook de inbreker maar door dit te doen, vermijd je de verwoesting van je hele huis aangezien de inbreker zich op de kluis zal concentreren.

Let ook op de draagkracht van uw plafond. Het gewicht van de kluis mag dit in geen geval overschrijden.

Wij adviseren altijd om uw kluis te verankeren. Hiermee voorkomt u dat de kluis zomaar wordt meegenomen. Een goed verankerde kluis is een absolute noodzaak voor kluizen onder de 1000 kg!

 

Bekende  fabrikanten / leveranciers van brandwerende kluizen

RottnerTresor kan terugkijken op een jarenlange goede samenwerking met bekende fabrikanten uit de beveiligingsindustrie. Met producten van fabrikanten als Rottner Tresor, Sentry en Sentry Safe bent u altijd aan de veilige kant! Bij Rottner Tresor vindt u de hoogste kwaliteit en ook onbeperkte beveiliging.

 

Andere informatie

Al onze prijzen zijn inclusief btw en inclusief verzendkosten!

Bestel Vandaag

* Alle prijzen zijn incl. btw en verzendkosten tot aan de deur op de begane grond
De website maakt gebruik van cookies.Als u verdergaat met surfen op de site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x