De schemeringstijd is de inbraaktijd

Wanneer de avond komt en het donker wordt, begint de tijd voor een gezellige avond, maar attentie (let op), het hoogseizoen voor inbrekers begint op hetzelfde moment! Net als vlinders, schrikken inbrekers van het licht, en kiezen ze de schemering voor hun "werk". De criminaliteit neemt 's nachts met bijna 50% toe. Vooral in de herfst- en wintermaanden, wordt een toename van inbraken geregistreerd.

Wanneer slaan de inbrekers toe?

De inbrekers, zoals mensen waarschijnlijk al weten, breken vaak in tijdens de nacht. Ze geven ook de voorkeur aan de schemering, omdat je ze dan niet zo goed kunt zien bij zonsondergang. Misschien hangt er een grijs wolkendek met motregen wat een slechte zichtbaarheid veroorzaakt.

Volgens de statistieken is de voorkeur van de inbraaktijd doordeweeks tussen 16:00 - 21:00 in plaats van in het weekend, wanneer de familie buiten het terrein is.

Een klein voorbeeld uit het leven:

Afgelopen winter werd bijvoorbeeld in een klein stadje langs het platteland, tijdens een Turn evenement om 17.30 uur in alle huizen ingebroken waar de ouders aanwezig waren bij dit evenement.

Er waren natuurlijk daders aan het werk die grondig hun voorwerk hebben gedaan. Ze werden nooit gepakt, de inbrekers bereidden zich goed voor op hun "werk".

Vaak bent u machteloos tegen dergelijke professionals, maar er zijn enkele belangrijke beveiligingsstappen die u kunt volgen, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om een inbraak te laten plaatsvinden en de inbreker de handdoek in de ring gooit.

inbraakpreventie

Tips voor een inbraakwerend huishouden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis veilig is. Bedenk dat daders de gemakkelijkste manier kiezen, waarom moeite doen, als het makkelijk kan:


Inbraakpreventie icon Zorg ervoor dat op verschillende plekken en tijden in huis licht brandt met een schakelklok. Bewegingsmelders, timers, enz. brengen licht in het donker. Evenzo kunnen luiken geprogrammeerd worden om te openen en te sluiten. Geef uw woning een bewoonde indruk als u er niet bent.
Inbraakpreventie icon Buurthulp - zorg voor een goede relatie met je buren. Onderhoud goed contact met uw buren zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden, reageren op verdachte bewegingen en zorgen voor uw post en planten. Natuurlijk doet u dezelfde diensten voor uw buren. Samenhang en teamspirit schrikken de inbrekers af. Ze merken gelijk of er iemand voor uw huis zorgt en alert is.
Inbraakpreventie icon Laat je huis / appartement er niet volledig onbewoond uitzien. Vraag iemand wie uw brievenbus leegt en de vuilniscontainers op tijd aanbiedt en terugplaatst.
Inbraakpreventie icon Sluit bij uw afwezigheid altijd de ramen, terras- en balkondeuren af en blokkeer ze indien mogelijk van binnenuit. Kies indien mogelijk extra beveiliging, voeg een extra slot toe aan je deur.
Inbraakpreventie icon Laat geen notities achter op de voordeur zoals "we zijn niet thuis, binnen 2 uur zijn we terug", vertel alleen aan vertrouwde mensen dat je een avond op een concert zult doorbrengen of dat je van plan bent om te reizen. De vijand luistert en reageert sneller dan je denkt!
Inbraakpreventie icon Laat geen ladders, gereedschap, kliko's enz. achter in de tuin. Zonder het te weten, zou je de inbrekers gemakkelijk kunnen helpen bij de inbraak.
Inbraakpreventie icon Beveilig je deuren en ramen met goede sloten en cilindersloten, bewaar de sleutels niet op de verkeerde plaats.

Bewaar je waardevolle spullen veilig!

Bovendien raadt Rottner Security aan om al uw waardevolle spullen, zoals contanten, juwelen en uw documenten, op te slaan in een kluis.

Wij kunnen u adviseren over veiligheidsniveaus , inbraak- en brandbeveiliging en u informeren over de verschillende modellen, maten en sloten. In elk huis hoort een kluis om belangrijke dingen te beschermen!

Een kluis is de beste persoonlijke bescherming en samen met een vriendelijke buurt zorgt ze ervoor dat uw waardevolle spullen in uw huis altijd veilig zijn. Zelfs in de schemering of als u op vakantie bent.