Daar kunnen we heel kort in zijn: Nee, je kunt een inbraak nooit voor 100% voorkomen. Inbrekers vinden altijd wel een weg om zich toegang te verschaffen tot je bedrijf of je woning. De enige manier is om het de inbrekers zo lastig mogelijk te maken, zodat ze tijdig opgeven of er zelfs niet eens aan beginnen.
Een slecht beveiligd huis is een gemakkelijker doelwit dan een woning of bedrijf met goede beveiliging en alle kostbare spullen veilig opgeborgen in een inbraakwerende kluis.
Zoals bekend, hebben inbrekers over het algemeen de voorkeur aan de schemertijd of de nacht. En natuurlijk niet met een heldere hemel en een volle maan, maar bij voorkeur bewolkt en wellicht een beetje motregen. Hierdoor hebben de inbrekers al een groot voordeel: Ze zijn slecht zichtbaar!
Naast het gegeven van de schemertijd, hebben de inbrekers de voorkeur voor een leeg huis. De bewoners zijn niet thuis, en worden binnen een uur ook niet thuis verwacht. Hoe de inbrekers dit weten? Ze kijken, tijdens hun voorbereiding, naar lokale evenementen. In kleine dorpen is het de gewoonte dat iedereen aanwezig is, dus is er niemand in het dorp thuis gedurende het evenement.
Een waargebeurd verhaal:
In een klein dorp in het Noorden werd afgelopen november bij verschillende huizen ingebroken. De bewoners waren op dat moment aanwezig bij een uitvoering van de lokale theaterclub. De inbrekers waren hiervan op de hoogte, en hadden dus alle tijd om verschillende woningen grondig te doorzoeken. De schade was enorm en er werden onder andere veel sieraden buitgemaakt. Een paar huizen hadden een inbraakwerende kluis. Deze bleven onaangetast omdat de inbrekers niet voldoende hadden.
Tegen dergelijke professionals ben je vaak machteloos, maar er zijn enkele belangrijke beveiligingsstappen die je kunt volgen, waarmee je het de inbreker erg moeilijk maakt, of misschien zelfs wel onmogelijk. De inbreker zal de handdoek in de ring gooien en een woning zoeken wat minder goed beveiligd is.
Door de volgende eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw huis veilig is. Inbrekers zullen jouw huis overslaan, en de gemakkelijke weg kiezen door in te breken bij de buren wiens huis minder goed beveiligd is.
Zorg ervoor dat op verschillende plekken en tijden in huis licht brandt met een schakelklok. Kies niet iedere avond voor exact dezelfde tijd. Wissel dit af, zoals je ook zou doen als je gewoon thuis zou zijn. Met een eenvoudige schakelklok (of als je je een ‘Smart Home’ hebt) is dit relatief gemakkelijk te realiseren. Geef je huis altijd een bewoonde indruk als je er niet bent. |
Onderhoud goed contact met je (over)buren zodat ook zij een oogje in het zeil kunnen houden, reageren op verdachte bewegingen en zorgen voor je post en je planten. Natuurlijk doe jij hetzelfde voor je buren. |
Laat je woning er niet volledig onbewoond uitzien. Vraag iemand om je brievenbus te legen en de vuilniscontainers op tijd aan de weg zet en terugplaatst, ook al zijn deze leeg. |
Sluit bij afwezigheid altijd de ramen, terras- en balkondeuren af en blokkeer deze indien mogelijk van binnenuit. Kies indien mogelijk extra beveiliging, zoals een extra slot op de voor- en achterdeur en sloten op de ramen. |
Laat geen zichtbare notities achter zoals "We zijn vanavond om 8 uur terug”. Klinkt logisch, maar het komt vaker voor dan je denkt! Vertel alleen aan vertrouwde mensen dat je een avond weg bent of dat je met vakantie gaat. De vijand luistert en reageert sneller dan je denkt! |
Laat geen ladders, gereedschap, kliko's enz. achter in de tuin. Zonder het te weten, zou je de inbrekers gemakkelijk kunnen helpen bij de inbraak. |
Laat nooit een sleutel van de voor- of achterdeur achter in een bloempot of onder de deurmat. |
Naast alle materiele schade, heb je na een woninginbraak ook nog eens te maken met mentale schade: De wetenschap dat de inbrekers je persoonlijke (en kostbare) spullen hebben doorzocht is een vreselijk gevoel.
Om dit te voorkomen, kun je het beste je huis van buitenaf beveiligen met bovenstaande tips. Maar als de inbrekers, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch kans zien om binnen te komen, is het belangrijk dat je kostbare spullen veilig opgeborgen zijn in een gecertificeerde, inbraakwerende kluis. Alleen op deze manier zijn je sieraden, belangrijke papieren en contant geld veilig tegen inbrekers, ook al zien ze kans om je woning binnen te komen.
Bovendien raadt Rottner Security aan om al uw waardevolle spullen, zoals contanten, juwelen en uw documenten, op te slaan in een kluis.
Wij kunnen u adviseren over veiligheidsniveaus , inbraak- en brandbeveiliging en u informeren over de verschillende modellen, maten en sloten. In elk huis hoort een kluis om belangrijke dingen te beschermen!
Een kluis is de beste persoonlijke bescherming en samen met een vriendelijke buurt zorgt ze ervoor dat uw waardevolle spullen in uw huis altijd veilig zijn. Zelfs in de schemering of als u op vakantie bent.
Voor het beveiligen van al je waardevolle spullen moet je niet over één nacht ijs gaan.
De specialisten van Rottner Kluizen staan voor je klaar om je te adviseren zodat jij de juiste keuze kunt maken. En niet alleen vóór- en tijdens je aankoop, maar ook daarna kun je nog steeds rekenen op de specialisten van Rottner Kluizen!