BRIEVENBUSPALEN

Een brievenbus paal voor een vrijstaande plaatsing 

Je kunt, of wilt, niet altijd je brievenbus vlak naast je voordeur monteren. De afstand van je brievenbus tot de openbare weg mag namelijk niet groter zijn dan 10 meter. Als de afstand méér dan 10 meter is, dan is PostNL niet verplicht om jouw post te bezorgen. In dat geval raden we je aan om de brievenbus aan of op de tuinmuur te monteren of gebruik te maken van een brievenbus paal voor een vrijstaande plaatsing aan de openbare weg. 

En als het helemaal gehad hebt met het heen en weer lopen naar de brievenbus zonder dat er iets in de brievenbus ligt, dan kun je kiezen voor een Amerikaanse brievenbus met het bekende rode vlaggetje. Ook voor de Amerikaanse brievenbus is een speciale brievenbus paal beschikbaar. 

Bij Rottner vind je altijd de juiste brievenbus met paal of standaard voor een robuuste vrijstaande plaatsing van je nieuwe brievenbus. 

Brievenbusstandaarden
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Standaard voor de Rottner US Brievenbussen en pakketbrievenbussen
  Rating:
  0%
  • Externe Afmetingen in mm (HxBxD) 1430
  • Matriaal Staal
  • Kleur Zwart
  € 87,00
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
 2. Rottner Brievenbus Standaard voor BKS Brievenbussystemen
  -6%
  Rating:
  0%
  • Externe Afmetingen in mm (HxBxD) 1355
  • Matriaal Roestvrij staal
  • Kleur Grijs
  Normale prijs € 323,90 Speciale prijs € 306,00
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
 3. Rottner RVS Brievenbusstandaard
  Rating:
  0%
  • Externe Afmetingen in mm (HxBxD) 1705 x 240 x 54
  • Matriaal Roestvrij staal
  • Kleur Grijs
  € 120,00
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
 4. Adapter voor de Rottner Pakketbrievenbussen
  Rating:
  0%
  • Externe Afmetingen in mm (HxBxD) 170 x 250 x 170
  • Matriaal Staal
  • Kleur Zwart
  € 72,00
  incl. BTW & gratis verzending
  3-5 Werkdagen
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

In ons assortiment vind je brievenbus palen voor: 

De brievenbusstandaarden van Rottner zijn gemaakt van RVS of van staal, en zijn beschikbaar in de kleuren zilver, grijs en zwart. 

Het wordt aanbevolen om de brievenbus paal stevig in de grond te verankeren. Dit kun je doen door deze in de grond te slaan, maar beter is om een flink gat te graven en de paal vast te zetten in beton. Deze manier van verankeren garandeert dat je nieuwe brievenbus perfect recht blijft staan. Als het beton goed droog is, kun je met het meegeleverde bevestigingsmateriaal de brievenbus op de paal monteren

In principe bepaal je dat natuurlijk helemaal zelf, maar als je post wilt blijven ontvangen, zijn er een paar vereisten van PostNL waar je je aan moet houden: 

 • De maximale afstand van je brievenbus tot de openbare weg: Deze afstand mag maximaal 10 meter zijn. PostNL is hier vrij strikt in, omdat een grotere afstand meer tijd kost. Deze tijd zal uiteindelijk betaald moeten worden. Resultaat: De postzegelprijs gaat weer omhoog. 
 • De hoogte van de inworpgleuf: De hoogte is vastgesteld op minimaal 80 cm. en maximaal 180 cm. Als je rond de 110 cm. zit dan doe je iedereen, inclusief jezelf, een groot plezier. 

Met name in de buitengebieden wordt de post bezorgd met de auto of scooter. Voor de postbode is het dan extra gemakkelijk om de post te kunnen deponeren zonder de auto te hoeven verlaten of af te hoeven stappen. Plaats dus je brievenbus zo dicht mogelijk bij de weg.  
Dit is uiteraard niet verplicht, maar toch goed om hier rekening mee te houden, al was het alleen maar om de postbode te vriend te houden… 

Voor het aanschaffen van een nieuwe brievenbus moet je niet over één nacht ijs gaan. Denk goed na of je je nieuwe brievenbus aan de buitenmuur wilt monteren, of vrijstaand aan de openbare weg met behulp van een brievenbus paal

De specialisten van Rottner Kluizen staan voor je klaar om je te adviseren zodat jij de juiste keuze kunt maken. En niet alleen vóór- en tijdens je aankoop, maar ook daarna kun je nog steeds rekenen op de specialisten van Rottner Kluizen

Aarzel niet om contact op te nemen via mail of telefoon!