DATAKLUIZEN

Bescherm uw digitale media en datadragers tegen brand & inbraak!

Steeds meer persoonlijke gegevens zijn digitaal. Deze kunnen in de hitte worden vernietigd en hebben daarom een passende bescherming tegen vuur, verbrandingsgassen, damp en (blus)water nodig.

Datakluizen zijn brandwerende kluizen voor digitale media (CD's/DVD's, USB-sticks, geheugenkaarten en externe harde schijven). Door gebruik van extra brandwerende coating, materialen en een extra vuurbrekend profiel, kunnen data kluizen tot wel 2 uur bescherming bieden tegen brand.Een datakluis is speciaal ontworpen voor de brandveilige opslag van gevoelige datadragers.

U kunt ook tijd besparen als u van tevoren denkt aan de afmetingen van de kluis !

Het opgeleide personeel van Rottner helpt u graag en adviseert u bij het zoeken naar de juiste kluis.

Datakluizen Firekeeper
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De  kenmerken van datakluis:

 • Beschermt uw digitale media en datadragers tegen brand & inbraak.
 • Speciaal voor de opslag  van gevoelige informatiedragers zoals: CD's/DVD's, USB-sticks, geheugenkaarten, externe harde schijven enz.
 • Ideaal voor bedrijven en kantoren.
 • Aanbeveling voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het "digitale tijdperk" vereist speciale bescherming voor digitale gegevens en documenten. Datakluizen of Documentenkasten zijn een belangrijke troef bij het veilig bewaren van uw digitale documenten en datadragers.

Hoewel we het papierloze tijdperk naderen, vereisen de schijven een hoog niveau van bescherming. Alleen de harde schijf is niet genoeg.  Een harde schijf kan snel en onherstelbaar worden gewist - per ongeluk of door een virus. Er zijn speciale systemen die dit kunnen voorkomen.

Datakluizen zijn niet altijd goedkoop, maar het is het waard! Een aankoop voor het leven!

Momenteel heeft iedereen het over de  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat zit er achter en vooral waarom bevelen we onze  beveiligingsproducten, zoals kluizen en wapenkluizen aan?

De nieuwe Privacywet: De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese  verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties de hele Europese Unie normaliseert.  Eenvoudig gezegd, dient de AVG ter bescherming van persoonlijke gegevens en dus de persoon. De AVG heeft betrekking op bedrijven, nieuwe zelfstandigen, verenigingen enz., zolang zij persoonsgegevens verwerken en is niet afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

Vanaf 25 mei 2018 moet elke organisatie voldoen aan deze nieuwe wet.

Niet alleen het doel en de manier van verwerking van persoonsgegevens is een probleem in de AVG maar ook de beveiliging van de gegevens moet worden overwogen. De persoonsgegevens moeten beschermd zijn tegen:

 • Verlies
 • Diefstal
 • Verwoesting
 • Schade, veroorzaakt door technische of organisatorische maatregelen

Onze aanbeveling voor het bescherming van uw gegevens tegen verlies, vernietiging of beschadiging zijn de brandwerende kluizen met inbraakbeveiliging. Dubbel gecertificeerde kluizen voor een maximale bescherming voor het veilig bewaren van papieren documenten en gegevens zoals:

• Contracten

• Aktes

• Vergunningen

• Paspoorten, Visa (kopieën)

• Persoonlijke documenten

Papier is zeer licht ontvlambaar en heeft daarom een speciale bescherming tegen hitte nodig. Naast de brandbeveiliging adviseren wij ook een inbraakbeveiliging met de juiste deur- en wanddikte. Met deze combinatie zijn uw papieren documenten en eigendomen perfect beschermd tegen vernietiging, verlies of beschadiging.

Voor de opslag van uw digitale datadragers zoals:  externe harde schijven, CD's/DVD's, USB-sticks, geheugenkaarten en laptops

Steeds  meer persoonlijke gegevens zijn digitaal. Deze kunnen in de hitte worden vernietigd en hebben daarom een ​​passende bescherming  tegen vuur, verbrandingsgassen, damp en (blus)water nodig. Een datakluis is speciaal ontworpen voor de brandveilige opslag van gevoelige datadragers.

Eenmaal vernietigd data is voorgoed verloren, een verlies met ontzettende gevolgen. Met de datakluis en documenten kluis kunt u dit voorkomen .

Neem op tijd maatregelen om uw kostbaarheden en waardevolle spullen te beschermen!

Natuurlijk is het aan u hoe u de Algemene Verordening Gegevensbescherming of de bescherming van uw persoonlijke gegevens implementeert. Rottner Tresor biedt u een brede selectie van kluizen in verschillende maten en uitvoeringen om uw privacy te beschermen. Dankzij de jarenlange ervaring in de beveiligingssector, garanderen wij de kwaliteit van onze artikelen en het advies waarop u kunt vertrouwen.

 

Privé: privékluizen zijn kleine of middelgrote kluizen, geschikt voor thuisgebruik om kleine hoeveelheden geld, sieraden of waardevolle spullen in op te slaan.

In grotere documentenkluizen kunnen mappen en documenten worden bewaard.  Deze zijn geschikt voor bedrijven en kantoren. Ideaal voor het opbergen van belangrijke documenten (vergunningen, servicecontracten, huurovereenkomsten, polissen, kentekens, certificaten, enz. ...).

De keuze van een documentenkluis hangt af van uw eisen en wensen. Er zijn verschillende modellen maten en specificaties. U kunt overwegen hoeveel mapruimte u nodig heeft en ook de specificaties en certificaten goed met elkaar vergelijken. Ook de waarde van de opgeslagen documenten is bepalend bij uw keuze.

Bescherm uw persoonlijke of bedrijfsgegevens, zowel op papier als digitaal, in een exclusieve Rottner Tresor data- of documentenkluis met verschillende beveiligingsniveaus. We bieden een ruime keuze aan inbraakwerende en / of brandwerende kluizen van verschillende fabrikanten.

De hoge kwaliteit en de verschillende beveiligingsniveaus voldoen aan de hoogste eisen. Deze kluizen worden als bijzonder veilig beschouwd en beschermen uw gegevens, contanten, documenten en kostbaarheden. Vind hier uw data- of documentenkluis van Rottner Tresor.

Een data- of documentenkluis biedt een veilige opslag van digitale gegevens, geld, juwelen of ander kostbaarheden. Bijvoorbeeld  wapens, munitie, medicijnen paspoorten enz. tegen diefstal en brand. Let op  voor de vereiste beveiligingsniveaus!!!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen inbraakbeveiliging en brandbeveiliging voor het testen van de kluizen. De kluizen worden intensief getest door diverse onafhankelijke keuringsinstanties waarbij wordt gekeken naar de weerstand die kluizen bieden bij geweld  of brand van buitenaf.

Afhankelijk van het testresultaat worden de geteste kluizen geclassificeerd en gecertificeerd op basis van weerstandsgraden en worden ze onderverdeeld in Klassen/graden. Aan de gecertificeerde kluizen met deze testresultaten is ook een indicatie waardeberging gekoppeld. De indicatie waardeberging is belangrijk voor de verzekeringsmaatschappij .

Als brandbeveiliging van cruciaal belang is bij het kiezen van uw kluis, dan moet u absoluut kiezen voor de aanschaf van een brandwerende kluis van  Rottner Tresor, hoogwaardige kluizen voor het brandveilig opslaan van documenten en digitale data.

Papier is gemakkelijk ontvlambaar en vereist daarom speciale bewaring. Bescherming van papier en gegevens tegen hitte en vocht moet worden gegarandeerd.

Een brandwerende kluis biedt bescherming tegen de hitte gedurende een bepaalde tijd voor papier (P) en digitale datadragers (DIS). Daarom is de inhoud van de kluis belangrijk. Papier beschadigd bij een hitte van 170 graden Celsius maar data dragers al bij 55 graden Celsius.

Bescherm uw documenten en waardevolle spullen tegen brand!!

Afhankelijk van de tijd dat de inhoud beschermd is, krijgt de kluis een normering.

Brandwerende kluizen of kasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en beveiligingsniveaus bij Rottner-Tresor.nl. Van basisbescherming tot gecertificeerde bescherming tot 120 minuten in geval van brand - bij Rottner-Tresor .nl vindt u de juiste oplossing.

Details over de verschillende beveiligingsniveaus en normen van onze kluizen zijn te vinden in onze bijlage/ Brandwerende kluizen. Onze getrainde medewerkers informeren u graag en beantwoorden uw vragen over kluizen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

 

Brandwerendheid - Normeringen:

 • 30 minuten
 • 60 minuten
 • 90 minuten
 • 120+ minuten

Afhankelijk van de deur- en de wanddikte varieert de brandwerendheid.

Een datakluis is speciaal ontworpen voor de brandveilige opslag van gevoelige datadragers.

Geschikt voor:

• Digitale media zoals cd's, dvd's, harde schijven, geheugen kaarten en usb-sticks. 

Voldoen aan vereisten van de AVG en belastingwetgeving.

• Snel systeemherstel na een virus of diefstal.

We onderscheiden tussen 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid.

De juiste keuze voor een datakluis hangt af van de waarde van de inhoud, de benodigde opbergcapaciteit, de constructie, de materialen en certificatie.

Er zijn verschillen in ontwerp, mate van weerstand en veiligheidsniveaus. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen u helpen bij het vinden van het juiste type kluis. Inbraak- en brandwerende datakluizen van verschillende fabrikanten worden door ons in verschillende maten aangeboden. De externe- en interne afmetingen van de kluizen zijn te vinden onder het tabblad: extra informatie.

Tip: Heeft u nog vragen? Belt u ons dan gerust over de mogelijkheden.

De vraag “welke de optimale vergrendeling voor u is”, is persoonlijk.

Lees verder voor nader informatie over de verschillende slottypen.

Er zijn twee opties voor het type kluissloten:

Het dubbelbaard slot - dit is de gemakkelijkste manier om de kluis te vergrendelen – geen codes onthouden. Bij elk slot worden twee sleutels meegeleverd - de sleutel moet goed beheerd en verborgen worden. Vanwege het hoge risico van sleutelroof, raden verzekeringsmaatschappijen het elektronische slot aan.

Elektronisch slot: Dit is de meest populaire en handige optie. U moet de geheime nummers (code) onthouden en indien nodig de batterijen vervangen. De geheime cijfercombinatie kan zo vaak worden gewijzigd als u wilt.

In het geval van een batterijprobleem is er ook de mogelijkheid van een noodstroomvoorziening.

 

Als u eenmaal een kluis hebt gekozen, rijst de vraag: waar plaats ik de datakluis? Met de volgende factoren kunt u rekening houden:

• Grootte

• Gewicht

• Comfort / toegankelijkheid

• Vindbaarheid

• Inspanning voor transport

De datakluis moet moeilijk te vinden , maar toch gemakkelijk toegankelijk zijn. De ruimte moet zo worden gekozen dat de kluis bijvoorbeeld niet zichtbaar is via een raam. Een goede plek is de kelder.

Bij Rottner-Tresor vindt u ook kluizen, muurkluizen, vloerkluizen, meubelkluizen, wapenkluizen, sleutelkluizen, geldkistjes, enz ..

 

Inbraakcertificaat/Beveiligingsklasse

 • Veilige kluizen zonder beveiligingsklasse/ certificatie
 • Beveiligingsklasse "A" volgens VDMA 24992, vanaf mei 1995
 • Beveiligingsklasse "B" volgens VDMA 24992, vanaf mei 1995
 • Beveiligingsklasse S1 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse S2 conform  EN 14450
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade 0   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade I    conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade II   conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade III  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade IV  conform EN 1143-1
 • Beveiligingsklasse  Klasse/Grade V   conform EN 1143-1

Aan de gecertificeerde kluizen met deze normeringen is ook een indicatie waardeberging gekoppeld. Overleg dit altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij!

Testinstituten voor de certificering van kluizen

 • ECB-S ( European Certification Board – Security) in Frankfurt
 • VdS  Schadenverhütung GmbH, gevestigd in Keulen.
 • De VSÖ (Oostenrijkse vereniging van beveiligingsbedrijven) in Wenen.
 • UL (Underwriters Laboratories Inc.) – VS /Voor brandbeveiliging

Deze onafhankelijke testinstituten voeren verschillende testen uit op kluizen om de inbraak- en brandwerendheid te meten en het juiste veiligheidsniveau te bepalen. Hoe deze procedures worden uitgevoerd, wordt gespecificeerd in de Europese Normen 1143 en 14450 (voorheen VDMA 24992). Bij goedkeuring geeft het testinstituut een certificaat.